Asociația Internațională a Polițiștilor – Secția Română a participat, în perioada 8-13 mai 2022, la cea de-a doua ediție a competiției IPA GAMES 2022, care a avut loc în localitatea Bar din Muntenegru.

Alături de România, au mai fost prezente alte 25 secții naționale! Delegația IPA România a fost formată din 45 de sportivi, înscriși la toate cele 6 categorii din cadrul competiției:

  • Futsal (masculin)
  • Baschet 3×3 (masculin)
  • Volei pe plaja (masculin + feminin)
  • Tenis de masa (masculin + feminin)
  • Tir cu pistolul cu aer comprimat (masculin + feminin)
  • Alergare 5.000 m (masculin + feminin)

Ceremonia de deschidere a Jocurilor IPA s-a desfășurat pe stadionul Bar, delegația fiecărei echipe defilând în aplauzele asistenței prezente alături de sportivii săi.

Organizarea IPA Games a reprezentat o inițiativă care avea sa aducă în același loc delegații din cât mai multe țări, demonstrând încă o dată că, dincolo de barierele lingvistice, dincolo de diferențele culturale ori sociale, această categorie profesională are în comun mai multe lucruri importante, iar sportul este unul dintre ele.

Aflată la cea de-a doua ediție, după 2 ani de amânare din cauza pandemiei de coronavirus,  IPA Games a reușit să adune în intervalul 8-13 mai 2022 în Bar, Muntenegru, 26 de delegații, cu peste 500 sportivi.

Mulți ar fi tentați să spună că sportul ori astfel de evenimente sunt un lux, având în vedere perioada pe care o traversăm cu pandemie, război, însă consider că nu este deloc așa. Sportul rămâne un ambasador! Sportul rămâne un liant al oamenilor obișnuiți, al natiunilor, al diversității culturale.

Pe lângă mândria pe care am simțit-o alături de acești sportivi, vreau să precizez că ma simt binecuvintat sa fac parte dintr-o asemenea echipă. Selecția a fost realizata de dl. Melinte Ion, vicepreședinte 4 IPA România, într-o manieră transparentă, pe baza unui dialog real cu sportivii de performanță care astăzi îmbracă cu cinste uniforma.

Oameni adunați din toate colțurile țarii au răspuns prezent solicitării noastre și au reprezentat cu cinste și onoare România. Sportivii sunt în general oameni frumoși . Acești oameni care au făcut parte din delegația noastră au făcut dovada unei calități umane de excepție! Dincolo de sport,  dincolo de competiție, dincolo de dorința firească de a câștiga. Fair-play-ul rămâne doar un slogan dacă dincolo de el nu există fapte, asa cum motto-ul nostru Servo Per Amikeco se golește de conținut, dacă nu este tradus într-un comportament adecvat și constant.

Sunt mândru de fiecare sportiv și bucuros că am avut ocazia să îi cunosc! Elogiile pe care delegația noastră le-a primit de la vicepreședintele mondial Kyriakos Karkalis, de la gazde, dar și de la celelalte delegații care pe parcurs ne-au devenit suporteri, sunt doar o mică dovada a modului în care sportivii români s-au comportat. 

În final, vreau să adresez mulțumiri dlui. vicepreședinte Melinte Ion pentru dârzenia și implicarea de care a dat dovadă, sportivilor, dar și celorlați participanți, pentru că au înțeles că o victorie nu este o victorie decât atunci când lasă ceva în urmă, când crează emoții, leagă suflete și adună inimi în același punct!”, a punctat președintele IPA România, Mihai Tărtăreanu, cu privire la participarea României la IPA Games.

Ne bucurăm că am putut fi prezenți la cea de-a doua ediție a IPA Games, mai ales pentru că rezultatele au fost pe măsură! România a reușit sa obțină 9 medalii de aur, 4 de argint și 5 de bronz. Am reușit sa ne clasam pe locul 2 pe națiuni, iar acest aspect care ne-a bucurat enorm.

Am cucerit medalii de aur volei pe plajă feminin, tenis de masă masculin pe echipe, tenis de masă feminin pe echipe, tenis de masă masculin la individual, alergare 5.000 m masculin la categoriile de varsta: -34; 35-44; 45-54 și 55-64 ani și alergare 5.000 m pe echipe.

Pe această cale, doresc să mulțumesc tuturor sportivilor români care au dat dovadă de seriozitate, ambiție și multă implicare din punct de vedere al pregătirii sportive.Am fost aplaudați și ovaționati la scenă deschisă, iar asta nu poate decât să ne bucure enorm“, a declarat vicepreședinte 4 IPA, Ion Melinte.

Rezultate echipa IPA România:

  1. ALERGARE 5.000 m (feminin individual):

– Denisa Stirbulescu – locul 2 (-34 ani)
– Simona Floricel – locul 3 (45-54 ani)

  1. Alergare 5.000 m (masculin individual):

– Andrei Cucolea – locul 1 (-34 ani)
– Nicolae Balan – locul 1 (35-44 ani)
– Viorel Timis – locul 2 (35-44 ani)
– Daniel Scrob – locul 3 (35-44 ani)
– Cristian Stancu – locul 1 (45-54 ani)
– Raul Romascanu – locul 1 (55-64 ani)

  1. Alergare 5.000 m (echipe):

– IPA Romania – locul 1 (Stancu, Oprina, Romascanu)
– IPA Romania – locul 2 (Balan, Timis, Scrob)

  1. Volei pe plaja feminin:

– IPA Romania – locul 1 (Soloc, Corduneanu, Ardelean, Tarnavean, Dragan)
– Soloc Bianca – cea mai buna jucatoare a turneului.

  1. Tenis de masa feminin (individual):

– Elena Serban si Alexandra Cirstescu – locul 3

  1. Tenis de masa feminin (echipe):
    – IPA Romania – locul 1 (Serban, Cirstescu, Udrea Raluca)
  2. Tenis de masa masculin (individual):

– Dan Farcas – locul 1
– Rares Olahut – locul 3

  1. Tenis de masa masculin (echipe):

– IPA Romania – locul 1 (Farcas, Jumara, Olahut)

  1. Baschet 3×3 masculin:

– IPA Romania – locul 3 (Chertes, Pop, Oltean, Campean)

  1. Futsal:

– IPA Romania – locul 2 (a reprezentat Romania echipa de fotbal IPA Regiunea 4 Bucuresti)
– Mindrut Constantin Bogdan – portarul turneului.

CLASAMENT GENERAL

– Locul 2 – la general pe echipe la feminin
– Locul 2 – la general pe echipe la masculin
– Locul 2 – la general pe echipe naționale

Total medalii:
– Aur = 9 medalii
– Argint = 4 medalii
– Bronz = 5 medalii

DESPRE ASOCIAȚIA INTERNAȚIONALĂ A POLIȚIȘTILOR

Asociația Internationala a Polițiștilor reprezintă cea mai mare organizație a forțelor de ordine din lume, cu 68 de secții naționale pe 5 continente , numărând aproximativ 400.000 de membri.

În prezent, IPA Secția Română numără în prezent aproximativ 50.000 membri, fiind pe locul 2 în lume la acest capitol, după Germania. Ne mândrim cu faptul că suntem cel mai mare ONG din România, cu 150 de regiuni înființate în toate județele, dar și cu dezvoltarea recentă a asociației noastre sub aspectul parteneriatelor încheiate și a activităților desfășurate.