În perioada 4-6 noiembrie, la Oradea, a avut loc un nou Congres Național organizat de IPA Secția Română, în cadrul căruia au participant reprezentații regiunilor din țară, precum și delegații străine, partenere ale asociației.

Pe lista invitaților de seamă în cadrul evenimentului s-a aflat chiar președintele International Police Association, domnul Pierre-Martin Moulin, precum și domnul subsecretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, comisar șef de poliție Petre Bledea, care a transmis în cadrul evenimentului mesajul domnului ministru Lucian Nicolae Bode.

Totodată, au răspuns pozitiv invitației IPA Secția Română delegațiile din Austria, Bulgaria, Cipru, Croația, Grecia, Republica Moldova, Portugalia, Polonia, Slovacia si SUA. Le mulțumim și le transmitem și pe această cale cele mai sincere gânduri de prietenie, precum și reconfirmarea parteneriatului nostru!

Sunt foarte fericit și onorat să mă aflu astăzi aici, la Congresul Național al IPA Secția Română. Apreciez foarte mult activitatea desfășurată de domnul președinte Mihai Tărtăreanu împreună cu consiliul său, evoluția asociației fiind evidentă. Având în vedere momentele dificile prin care trecem, aș rezuma mesajul meu către membrii IPA în 3 cuvinte: simpatie, recunoștință și speranță. Simpatie pentru că toți am trecut printr-o perioadă dificilă și poate am pierdut oameni dragi. Recunoștință pentru că suntem astăzi aici și ne putem bucura de aceste momente. Speranță pentru că doar prin ea putem merge înainte, cu toate visele, proiectele și ambițiile noastre. Încă o dată vreau să transmit cele mai sincere mulțumiri către IPA Secția Română, vă doresc multă sănătate și mult  succes. #ServoPerAmikeco!, a fost mesajul transmis în cadrul Congresului de către președintele IPA International, domnul Pierre-Martin Moulin. 

Știu că Asociația Internațională a Polițiștilor a fost înființată tocmai pentru a-i apropia pe cei care au ales această meserie având ca bază prietenia care se leagă între polițiști, indiferent de uniforma și steagul pe care le poartă în suflet. Acum, cu peste 369.000 de membri în 68 de țări, IPA este cea mai mare asociație profesională cu o paletă largă de proiecte și parteneriate îndreptate către susținerea membrilor și a comunităților din care aceștia fac parte. IPA s-a concentrat în dezvoltarea structurilor polițienești prin susținerea a nenumărate conferințe și întâlniri profesionale, schimburi de bune practici, acces global la programe.

Consider la fel de relevant în privința activității dumneavoastră și faptul că asociația promovează apropierea polițiștilor de comunitate, factor extrem de important pentru că polițiștii sunt parte a comunității și așa trebuie să fie percepuți”, a punctat dl.  comisar șef de poliție Petre Bledea care a transmis în cadrul evenimentului mesajul domnului ministru Lucian Nicolae Bode.

Discursurile din sala de Congres au fost deschide de cel al președintelui IPA Secția Română, Mihai Tărtăreanu, care a făcut un apel către membrii implicați în dezvoltarea asociației!Ceea ce am implementat până acum și ceea ce ne propunem pentru viitor cu sprijinul dumneavoastră au miza stabilirii unei strategii concrete în care toți să fim parte și prin care să ne redefinim ca entitate. Desigur că ceea ce rămâne fără doar și poate esențial în drumul pe care am pornit este prietenia, ca noțiune elementară care generează prin confluențe valorice si convergența principiilor, solidaritate și încredere.

Apelul meu este așadar unul care îndeamnă la prietenie nezdruncinată pentru că dintre cele trei tipuri de prietenie pe care le numeşte Aristotel – prietenia din necesitate, cea din plăcere şi cea „perfectă, a oamenilor […] care-şi doresc unul altuia binele“, numai cea din urmă merită numele de prietenie şi rezistă!