Iulian Rotaru, pompier la ISU Botoșani și membru al Regiunii 1 IPA Botoșani, a încheiat pe primul loc ultramaratonul NOMAD din Laponia Finlandeza, devenind astfel pentru a cincea oară campion mondial!

Acesta a alergat 237km în 48 ore. Durata cursei era de patru zile, însă Iulian Rotaru a doborât un nou record, încheind traseul în doar 48 ore!

𝐴𝑙𝑎̆𝑡𝑢𝑟𝑖 𝑑𝑒 𝑎𝑙𝑡̦𝑖 17 𝑑𝑖𝑛𝑡𝑟𝑒 𝑐𝑒𝑖 𝑚𝑎𝑖 𝑝𝑢𝑡𝑒𝑟𝑛𝑖𝑐𝑖 𝑢𝑙𝑡𝑟𝑎-𝑚𝑎𝑟𝑎𝑡𝑜𝑛𝑖𝑠̦𝑡𝑖 𝑑𝑖𝑛 𝑙𝑢𝑚𝑒, 𝐼𝑢𝑙𝑖𝑎𝑛 𝘢 𝘢𝘷𝘶𝘵 𝘥𝘦 𝑎𝑙𝑒𝑟𝑔𝑎𝑡 237 𝑑𝑒 𝑘𝑖𝑙𝑜𝑚𝑒𝑡𝑟𝑖, 𝑛𝑜𝑛𝑠𝑡𝑜𝑝, 𝑙𝑎 𝑡𝑒𝑚𝑝𝑒𝑟𝑎𝑡𝑢𝑟𝑖 𝑖̂𝑛𝑡𝑟𝑒 𝑚𝑖𝑛𝑢𝑠 30 𝑠̦𝑖 𝑚𝑖𝑛𝑢𝑠 40 𝑑𝑒 𝑔𝑟𝑎𝑑𝑒 𝐶𝑒𝑙𝑠𝑖𝑢𝑠, 𝑏𝑒𝑛𝑒𝑓𝑖𝑐𝑖𝑖𝑛𝑑 𝑑𝑒 𝑙𝑢𝑚𝑖𝑛𝑎 𝑧𝑖𝑙𝑒𝑖 𝑑𝑒 𝑑𝑜𝑎𝑟 𝑝𝑎𝑡𝑟𝑢 𝑜𝑟𝑒 𝑑𝑖𝑛 24. 𝐿𝑎 𝑓𝑒𝑙 𝑐𝑎 𝑠̦𝑖 𝑐𝑒𝑙𝑒𝑙𝑎𝑙𝑡𝑒 𝑢𝑙𝑡𝑟𝑎-𝑚𝑎𝑟𝑎𝑡𝑜𝑎𝑛𝑒, 𝑎𝑐𝑒𝑎𝑠𝑡𝑎̆ 𝑐𝑢𝑟𝑠𝑎̆ 𝘢 𝘧𝘰𝘴𝘵 𝑎𝑢𝑡𝑜-𝑠𝑢𝑠𝑡̦𝑖𝑛𝑢𝑡𝑎̆, 𝑝𝑎𝑟𝑡𝑖𝑐𝑖𝑝𝑎𝑛𝑡̦𝑖𝑖 𝑝𝑢𝑟𝑡𝑎̂𝑛𝑑𝑢-𝑠̦𝑖 𝑒𝑐ℎ𝑖𝑝𝑎𝑚𝑒𝑛𝑡𝑢𝑙 𝑠̦𝑖 ℎ𝑟𝑎𝑛𝑎 𝑖̂𝑛𝑡𝑟-𝑢𝑛 𝑟𝑢𝑐𝑠𝑎𝑐, 𝑐𝑎𝑟𝑒 𝑛𝑢 𝑡𝑟𝑒𝑏𝑢𝑖𝑒 𝑠𝑎̆ 𝑑𝑒𝑝𝑎̆𝑠̦𝑒𝑎𝑠𝑐𝑎̆ 15 𝑘𝑖𝑙𝑜𝑔𝑟𝑎𝑚𝑒.

𝘙𝘦𝘻𝘶𝘭𝘵𝘢𝘵𝘶𝘭 𝘰𝘣𝘵̦𝘪𝘯𝘶𝘵 𝘥𝘦 𝘐𝘶𝘭𝘪𝘢𝘯 𝘙𝘰𝘵𝘢𝘳𝘶 𝘦𝘴𝘵𝘦 𝘤𝘶 𝘢𝘵𝘢̂𝘵 𝘮𝘢𝘪 𝘴𝘱𝘦𝘤𝘪𝘢𝘭 𝘤𝘶 𝘤𝘢̂𝘵 𝘢 𝘢𝘭𝘦𝘳𝘨𝘢𝘵 𝘪̂𝘯 𝘴𝘤𝘰𝘱 𝘤𝘢𝘳𝘪𝘵𝘢𝘣𝘪𝘭, 𝑖̂𝑛𝑐𝑒𝑟𝑐𝑎̂𝑛𝑑 𝑠𝑎̆ 𝑠𝑝𝑟𝑖𝑗𝑖𝑛𝑒 𝑖̂𝑛 𝑎𝑐𝑒𝑠𝑡 𝑚𝑜𝑑 𝑎𝑐𝑡𝑖𝑣𝑖𝑡𝑎𝑡𝑒𝑎 𝐴𝑠𝑜𝑐𝑖𝑎𝑡̦𝑖𝑒𝑖 𝑃𝑎̆𝑟𝑖𝑛𝑡̦𝑖𝑙𝑜𝑟 𝐶𝑜𝑝𝑖𝑖𝑙𝑜𝑟 𝑐𝑢 𝐴𝑢𝑡𝑖𝑠𝑚 𝐵𝑜𝑡𝑜𝑠̦𝑎𝑛𝑖.

Președintele IPA România, Mihai Tărtăreanu, i-a transmis un mesaj special cu ocazia acestei perfermanțe deosebite: ”Viața este o înșiruire de emoții! Unii le căutăm, alții fugim de ele mâncând pământul! Ce se întâmplă însă când fugi mâncând pământul ca să trăiești și să oferi o frantură de zâmbet, o secunda de împăcare? Răspunsul la aceasta întrebare ni-l oferă astăzi Iulian Rotaru, care a mai adăugat un record în palmaresul său!

Ar putea părea un clișeu din zona mediei sportive, dacă nu am ști și povestea din spatele celui care a luat la picior tărâmul lui Mos Crăciun! Un om care ne-a demonstrat că între noi și visurile noastre nu stă decât ambiția și dorința de a schimba și de a lăsa în urmă o lume mai bună.
Un bărbat care a învățat din iubirea de părinte că nu putem trăi unii cu alții ignorandu-ne durerile, că atunci când oferi primești de fapt energia și puterea de a merge mai departe, indiferent de obstacole!

Este greu să nu fii impresionat de un tata care a început să alerge în urmă cu 12 ani,  în jurul spitalului în care se afla internat fiul său.
Este greu să nu admiri ambiția cu care a transformat alergarea într-un strigat al conștiinței unei societăți care a uitat în multe rânduri că umanitatea are nevoie de fiecare dintre noi pentru a merge mai departe.

Pentru toți cei 237km, pentru fiecare istorioară ascunsa în fiecare pas, pentru toate câte vor mai fi, în numele IPA Secția Româna, îți transmit cele mai sincere ganduri de prietenie , sănătate , bucurii și împliniri pe toate planurile!

Felicitări, drag prieten!