IPA România a participat, la finalul lunii iulie 2022, la o nouă ediție a World Police & Fire Games 2022, găzduită de orașul Rotterdam. Delegația IPA a fost formată din peste 30 de sportivi angajați ai structurilor din cadrul M.A.I și Ministerului de Justiție (Politia Penitenciara), care au participat la mai multe discipline din cadrul competiției.

În total, au participat peste 10.000 de sportivi din toată lumea la peste 60 de discipline sportive!

5 medalii de aur , 2 medalii de argint și 5 medalii de bronz se regăsesc în palmaresul reprezentantei României în urma participării la competițiile de aruncare a suliței, a greutăților sau Jiu-Jiitsu. Acestea au fost obținute de:

– Agent principal Bogdan Grigoraș (Penitenciarul Codlea): 🥇🥇🥈(aruncarea suliței, aruncarea discului, aruncarea greutății)
– Agent principal Buiduian Mihai (Penitenciarul Mioveni): 🥇🥇(Jiu Jitsu-Gi kimono, Jiu-Jitsu-NoGi fără kimono)
– Subcomisar Gosav Mihai (SNPAP): 🥇🥈(judo, Jiu-Jitsu-Gi)
– Agent principal Drăguț Felix (Penitenciarul Mioveni): 🥉🥉(Jiu Jitsu-Gi, Jiu Jitsu-NoGi)
– Agent șef Panait Alexandru (SNPAP): 🥉 Jiu Jitsu-Gi)
– Agent principal Liviu Surlaș (Penitenciarul Timișoara): 🥉(Jiu Jitsu-NoGi)
– Elev Sfetcu Alexandru: 🥉(Jiu Jitsu-Gi)
După ce a reprezentat cu succes România la #IPAGames2022 din Muntenegru, în luna mai, Știrbulescu Ileana Denisa a contribuit la palmaresul de medalii al României în cadrul World Police & Fire Games 2022! Aceasta a obținut patru medalii la probele individuale,
locul 1 la ștafetă 800m și 4x400m, locul 2 la 10km și locul 3 la 5km. La palmares se adaugă și medalia obținută în probele pe echipe, locul 1 la ștafeta 4×400!

Andrei Cucolea a contribuit și el la palmaresul delegației  României cu încă două medalii! Tânărul a obținut titlul de campion mondial la proba de 5000 m și s-a clasat pe locul 2 la proba de 1500 m.

Inspectorul principal Nicolae Enache, membru IPA în cadrul Regiunii 1 Vrancea, a obţinut și el în cadrul competiției o nouă distincţie mondială la judo! Sportivul, polițist în cadrul Biroului de Pregătire Profesională al Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea, a câştigat medalia de argint la World Police & Fire Games Rotterdam 2022. Nicu a concurat la categoria +81 de kilograme (+40 de ani) și a reușit să se claseze pe podium, medalia de argint obținută alăturându-se palmaresului de medalii de aur (5 la număr), obținute de-a lungul anilor la aceleași Jocuri Mondiale (WPFG).

Pe această cale, echipa #IPARomania vă felicită pentru toată munca, perseverența si ambiția depusă în aceasta competiție! Suntem mândri de voi!