Inspectorul șef al ITPF Sighetu Marmației, comisarul șef de poliție Florin Coman alături de polițiștii de frontieră și oficialitățile cu care poliția de frontieră colaborează, l-au întâmpinat pe Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, arhiereul vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului care a oficiat liturghia arhierească, înconjurat de un măreţ sobor de preoți și diaconi.
Polițiștii de frontieră maramureșeni au avut onoarea de ai avea alături ca invitați de seamă, în această zi de sărbătoare, pe comisarul șef de poliție Bledea Petru, subsecretar de stat în MAI, chestorul de poliție Valentin Minoiu, directorul general al Direcției Generale Management Resurse Umane din cadrul MAI, prefectul județului Maramureș, domnul Rudolf Stauder, consilierul patriarhal Ciprian Ionița, preotul Felix Iulian Radu – șeful Asistenței Religioase din cadrul MAI, precum și alți părinți din mai multe județe din țară, dragi inimii noastre.
Biserica poartă numele ocrotitorului Poliției de Frontieră, Ștefan cel Mare, și este păstorită de către preotul paroh Vasile Grigor. Acest lăcaş de rugăciune s-a ridicat în anul 2008, prin contribuţia poliţiştilor de frontieră care au manifestat dragoste şi ataşament faţă de Biserică, faţă de Dumnezeu.
După liturghia arhierească, Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul a înmânat mai multe distincții, în semn de prețuire șefului ITPF Sighetu Marmației, comisar șef de poliție Florin Coman și părintelui Grigor Vasile, ambele distincții fiind din partea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, precum și comisarului șef de poliție Silviu Palagi, șeful Serviciului Management Operațional din cadrul ITPF Sighetu Marmației din partea Episcopiei Maramureșului și Sătmarului.
La final, șeful ITPF Sighetu Marmației a citit mesajul inspectorului general al Poliției de Frontieră Râmâne, comisar șef de poliție Ivașcu Victor Ștefan.